FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service

Pushservice-mails kunnen niet worden verstuurd

FRITZ!Powerline kan geen pushservice-mails met status-, verbindings- en gebruiksgegevens sturen.

Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van FRITZ!Powerline:

• "E-mail delivery failed: SMTP server reports [...]"
  • "E-mail delivery failed: TCP error"
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: authentication error."
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: TCP error."

Oorzaak

• De SMTP-server die je in FRITZ!Powerline hebt ingevoerd voor je e-mailprovider, reageert niet op de verbindingsaanvraag van FRITZ!Powerline (bijvoorbeeld vanwege onjuiste accountgegevens of technische problemen bij je e-mailprovider).

1 Google-accountinstellingen aanpassen

De volgende stappen zijn alleen vereist als je een e-mailaccount van Google gebruikt voor de pushservice:

• Als je authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor je Google-account, genereer je een applicatiespecifiek wachtwoord voor de FRITZ!Box en gebruik je dit om in te loggen,
    • of, als je de traditionele verificatiemethode gebruikt:

2 E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Push Service" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Sender" en voer je e-mailadres en het bijbehorende e-mailwachtwoord in.
  4. Klik op "Account Information - Additional Settings".
  5. Voer in het veld "E-mail user name" de gebruikersnaam voor het e-mailaccount in.
  6. Voer in het veld "SMTP server" de SMTP-server in.

Belangrijk:Je e-mailprovider kan je informatie geven over wat je moet invoeren als SMTP-server.
    Als de server niet toegankelijk is via poort 25, moet je in het veld "SMTP server" ook de poort opgeven die wordt gebruikt voor communicatie met de server (bijvoorbeeld 587, zie fig.).

7. Schakel de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.

Fig.: Accountgegevens invoeren voor pushservice

8. Schakel de optie "Send a test e-mail to the given sender to make sure that the account data were entered correctly." in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Er wordt een test-e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

3 Contact opnemen met je provider

• Neem contact op met je e-mailprovider.