FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt FRITZ!Powerline een vooringestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). De naam van het draadloze netwerk kun je heel makkelijk wijzigen.

Wij adviseren om een identieke naam te gebruiken voor het draadloze netwerk (WiFi). Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te wisselen (draadloos roaming). Als je FRITZ!Powerline gebruikt als "draadloze brug", moet je eerst de naam van het draadloze netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) wijzigen, omdat alle draadloze verbindingen met de draadloze router opnieuw moeten worden geconfigureerd na het wijzigen van de netwerknaam.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in, zonder speciale tekens.