FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service

Draadloze verbinding met FRITZ!Powerline configureren via WPS-methode

Draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld computer, netwerkprinter, draadloos muzieksysteem) die de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunen, kunnen met een simpele druk op de knop worden verbonden met het draadloze netwerk (WiFi) van FRITZ!Powerline. Tijdens deze procedure worden de versleutelingsinstellingen van de adapter veilig overgedragen naar het draadloze netwerkapparaat en daar permanent opgeslagen.

FRITZ!Powerline ondersteunt WPS conform de PBC-methode (Push Button Configuration).

1 FRITZ!Powerline voor WPS voorbereiden

In de fabrieksinstellingen is FRITZ!Powerline al voorbereid voor WPS. Als je de draadloze instellingen van de adapter hebt gewijzigd, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "WPS Quick Connection".
  4. Schakel de optie "WPS enabled" in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Draadloze verbinding tot stand brengen met FRITZ!Powerline

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "WiFi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen via WPS (Windows 10)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, ondersteunt de computer geen WPS. In dit geval voer je de draadloze netwerksleutel in.

4. Houd de "WLAN/WPS"-knop aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt:

Afb.: WPS inschakelen

5. Bevestig de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" door op "Ja" te klikken.

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-zijbalk wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen via WPS (Windows 8)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, ondersteunt de computer geen WPS. In dit geval voer je de draadloze netwerksleutel in.

4. Houd de "WLAN/WPS"-knop aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt:

Afb.: WPS inschakelen

5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het venster "Verbinding met een netwerk maken" verschijnt:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen via WPS (Windows 7)

• Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, ondersteunt de computer geen WPS. In dit geval voer je de draadloze netwerksleutel in.

3. Houd de "WLAN/WPS"-knop aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt:

Afb.: WPS inschakelen

• Belangrijk:Soms wordt ten onrechte het bericht "Er kan geen verbinding worden gemaakt met dit netwerk" weergegeven, terwijl de draadloze verbinding wel tot stand is gebracht. Klik dan op de knop "Annuleren" om het berichtvenster te sluiten.

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Andere draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld netwerkprinter, draadloos muzieksysteem)

1. Houd de "WLAN/WPS"-knop aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt:

Afb.: WPS inschakelen

2. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om naar draadloze netwerken in de buurt te zoeken.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of verkrijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en start WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration).

Nu wordt de draadloze verbinding geconfigureerd en tot stand gebracht.