FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service

WPS-methode gebruiken om een draadloze verbinding te configureren met FRITZ!Powerline

Draadloze apparaten (bijvoorbeeld computers, netwerkprinters, draadloze muzieksystemen) die de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunen, kunnen met een simpele druk op de knop worden verbonden met het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline. Tijdens deze procedure worden de versleutelingsinstellingen veilig overgebracht van FRITZ!Powerline naar het draadloze apparaat en worden ze daar permanent opgeslagen.

FRITZ!Powerline ondersteunt WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration).

1 FRITZ!Powerline voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is FRITZ!Powerline al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken op FRITZ!Powerline hebt gewijzigd, moet je de volgende instellingen configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik op de tab "WPS Quick Connection".
  4. Schakel de optie "WPS enabled" in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Draadloze verbinding met FRITZ!Powerline tot stand brengen

Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en klik vervolgens op "Connect".
    • Het veld "Enter the network security key" wordt weergegeven:

Fig.: Draadloze verbinding tot stand brengen met WPS (Windows 10)

Belangrijk:Als het bericht "You can also connect by pushing..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval voer je de netwerksleutel in.

4. Houd de knop "WLAN/WPS" aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt totdat het "WLAN/WPS"-lampje begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

5. Klik op "Yes" als antwoord op de vraag "Do you want to allow your PC to be discoverable by other PCs and devices on this network?".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
    • De Windows-zijbalk wordt geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en klik vervolgens op "Connect".
    • Het veld "Enter the network security key" wordt weergegeven:

Fig.: Draadloze verbinding tot stand brengen met WPS (Windows 8)

Belangrijk:Als het bericht "You can also connect by pushing..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval voer je de netwerksleutel in.

4. Houd de knop "WLAN/WPS" aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt totdat het "WLAN/WPS"-lampje begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

5. Selecteer het antwoord "Yes, turn on sharing and connect to devices".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Windows 7

1. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en klik vervolgens op "Connect".
    • Het venster "Connect to a network" wordt geopend:

Fig.: Draadloze verbinding tot stand brengen met WPS (Windows 7)

• Belangrijk:Als het bericht "You can also connect by pushing..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval voer je de netwerksleutel in.

3. Houd de knop "WLAN/WPS" aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt totdat het "WLAN/WPS"-lampje begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

• Belangrijk:Soms wordt het bericht "Windows was unable to connect to this network" ten onrechte weergegeven, terwijl de draadloze verbinding wel tot stand is gebracht. Klik op "Cancel" om het berichtvenster te sluiten.

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Andere draadloze apparaten (zoals netwerkprinters, draadloze muzieksystemen)

1. Houd de knop "WLAN/WPS" aan de voorkant van FRITZ!Powerline gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt totdat het "WLAN/WPS"-lampje begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

2. Gebruik je draadloze apparaat om draadloze netwerken in de buurt te zoeken.

Opmerking:Instructies over het maken van draadloze verbindingen vind je in de handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant van het draadloze apparaat.

3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline en start WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration).

De configuratie van de draadloze verbinding is voltooid en de verbinding is tot stand gebracht.