FRITZ!Repeater 1200 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 1200 Service

FRITZ!Repeater via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbinden

Je wilt een FRITZ!Repeater met de FRITZ!Box verbinden via Wi-Fi? ✓ Zo gaat dat heel eenvoudig.

Verbind je FRITZ!Repeater via Wi-Fi met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Repeater automatisch geïntegreerd in het Mesh-netwerk, en in de gebruikersinterface van de Mesh Master weergegeven met het Mesh-pictogram . De FRITZ!Repeater neemt dan alle instellingen van de FRITZ!Box over, bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt dat het beste Wi-Fi-signaal heeft.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de FRITZ!Box voornemen. De FRITZ!Box geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de FRITZ!Repeater. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter, meld je dan aan bij de FRITZ!Repeater met het wachtwoord van de FRITZ!Box.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Repeater kunt verbinden met je FRITZ!Box door een simpele druk op de knop (WPS - Push Button Configuration).

Als je de configuratie handmatig wilt uitvoeren, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!Repeater handmatig via Wi-Fi met FRITZ!Box-thuisnetwerk verbinden. De FRITZ!Repeater wordt dan echter niet geïntegreerd in het Mesh-netwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op de "Connect"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 10-15 seconden ingedrukt.
  2. De led signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de led gedurende ten minste 1 minuut continu knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Repeater als Wi-Fi-bridge configureren

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box. De FRITZ!Repeater start nu op. Tijdens het opstarten knippert de led snel.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de led langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "Connect"-knop van de FRITZ!Repeater. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de led snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560WLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  5. Ca. 5 seconden nadat de led blijft branden, is de integratie in het Mesh-netwerk voltooid.

3 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat de led van de FRITZ!Repeater groen is en niet oranje. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Repeater optimaal plaatsen.