FRITZ!Repeater 1200 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 1200 Service

Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het Wi-Fi-netwerk (SSID). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor je draadloze netwerk, kun je deze naam heel eenvoudig wijzigen.

Als je FRITZ!Box de 2,4GHz- en 5GHz-frequentieband ondersteunt, raden wij aan om voor beide frequentiebanden een identieke naam te gebruiken, zodat de FRITZ!Box afzonderlijke draadloze netwerkapparaten automatisch naar de meest geschikte frequentieband kan sturen (Mesh WiFi steering).

1 Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband (indien beschikbaar). Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in of schakel de optie "Different names for the radio network on 2.4 and 5 GHz" in.