FRITZ!Repeater 3000 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 3000 Service

FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met de FRITZ!Box verbinden

Je wilt een FRITZ!Repeater met de FRITZ!Box verbinden via het draadloze netwerk? ✓ Zo doe je dat heel makkelijk.

Verbind je FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk (WiFi) met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk. Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Repeater geïntegreerd in het Mesh-netwerk.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Repeater kunt verbinden met je FRITZ!Box door een simpele druk op de knop (WPS - Push Button Configuration).

Als je de configuratie handmatig wilt uitvoeren, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!Repeater handmatig via draadloos netwerk met FRITZ!Box-thuisnetwerk verbinden. De FRITZ!Repeater wordt dan echter niet geïntegreerd in het Mesh-netwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op de "Connect"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 10-15 seconden ingedrukt.
  2. De "Connect"-led signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de "Connect"-led gedurende ten minste 1 minuut continu knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Repeater configureren

Voorbereidingen

Als de MAC-adresfilter is ingeschakeld in de FRITZ!Box, schakel de filter dan uit gedurende de configuratie, omdat de FRITZ!Repeater anders geen verbinding tot stand kan brengen met de 5GHz-band. In de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box is de MAC-adresfilter niet ingeschakeld:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Plaats de FRITZ!Repeater voor configuratie in buurt van de FRITZ!Box.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de "Connect"-led knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "Connect"-knop van de FRITZ!Repeater. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "Connect"-led snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560 WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  5. Ca. 5 seconden nadat led voor de verbindingskwaliteit oplicht, is de draadloze verbinding tot stand gebracht.

3 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat de led voor de verbindingskwaliteit groen is en niet oranje.

Opmerking:Als je een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 gebruikt, kun je de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.