FRITZ!Repeater 3000 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 3000 Service

FRITZ!Repeater maakt met maximaal 866 Mbit/s verbinding met de FRITZ!Box

Hoewel de FRITZ!Box draadloze snelheden tot maximaal 1733 Mbit/s (of 1300 Mbit/s) ondersteunt, maakt de FRITZ!Repeater verbinding met een doorvoercapaciteit van slechts 866 Mbit/s.

Oorzaak

• De FRITZ!Box gebruikt voor de 5GHz-frequentieband een draadloos kanaal tussen 36 en 64. Deze kanalen hebben een limiet van 866 Mbit/s (2x2) en worden niet ondersteund door de snellere 5GHz-radio-eenheid (1733 MBit/s 4x4) van de FRITZ!Repeater.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 MAC-adresfilter van de FRITZ!Box uitschakelen

Schakel de MAC-adresfilter van de FRITZ!Box uit, tot de FRITZ!Repeater via zijn snellere 5GHz-radio-eenheid verbinding heeft gemaakt met de FRITZ!Box. In de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box is de MAC-adresfilter niet ingeschakeld:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Instellingen van het draadloze kanaal van de FRITZ!Box aanpassen

Vanaf FRITZ!OS 7.10 selecteert de FRITZ!Box automatisch een draadloos kanaal dat groter is dan 64 zodra een FRITZ!Repeater 3000 wordt verbonden met de FRITZ!Box, als de instellingen voor het draadloze kanaal automatisch worden uitgevoerd.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in. Als er op de FRITZ!Box een FRITZ!OS ouder dan 7.10 is geïnstalleerd, schakel je de optie "Adjust radio channel settings" in en selecteer je in de vervolgkeuzelijst "Wireless channel in the 5-GHz frequency band" een kanaal vanaf 100.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het draadloze netwerk van de FRITZ!Box wordt nu opnieuw opgestart en de FRITZ!Repeater brengt de draadloze verbinding tot stand via zijn snellere 5GHz-radio-eenheid (1733 MBit/s 4x4).

Belangrijk:Mogelijk moet de FRITZ!Box zich aan de DFS-wachttijd houden. Daarom kan het tot 10 minuten duren to de repeater opnieuw verbinding maakt met de 5GHz-frequentieband van de FRITZ!Box.