FRITZ!Repeater 600 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 600 Service

FRITZ!Repeater in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren

Je wilt een FRITZ!Repeater verbinden met je FRITZ!Box en instellen in het Mesh-netwerk. ✔ Dat gaat gemakkelijk met deze stap-voor-stap-handleiding.

De FRITZ!Repeater breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je FRITZ!Box optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Repeater tijdens de configuratie automatisch geïntegreerd in FRITZ! Mesh. De FRITZ!Repeater neemt dan alle Wi-Fi-instellingen over van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Je kunt de FRITZ!Repeater op verschillende manieren verbinden met het thuisnetwerk. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt.

1 FRITZ!Repeater via Wi-Fi met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Een Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Repeater binnen het Wi-Fi-bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • de FRITZ!Repeater desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via Wi-Fi verbinden met de FRITZ!Box

2 FRITZ!Repeater via Wi-Fi met andere Mesh Repeater verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge via andere repeater (serieschakeling)

Een Wi-Fi-verbinding met een andere repeater is zinvol wanneer

• het thuisnetwerk moet worden uitgebreid in een bepaalde richting via het Wi-Fi-bereik van de andere repeater.
  • de andere repeater een Mesh Repeater is, ongeacht of dit een FRITZ!Repeater, FRITZ!Powerline-adapter of FRITZ!Box is.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater met Mesh Repeater verbinden