FRITZ!Repeater 600 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 600 Service

FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

De verbindingskwaliteit tussen FRITZ!Repeater en router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) is een belangrijke factor bij het uitbreiden van het draadloze bereik van je thuisnetwerk. Net zo belangrijk is de verbindingskwaliteit tussen repeater en de daarmee verbonden smartphones, tablets, of andere draadloze netwerkapparaten. Bij het plaatsen van de repeater is het daarom belangrijk een plaats te vinden waar de repeater een snelle en stabiele verbinding kan maken met de router, en waar tegelijkertijd het eigen draadloze netwerk (WiFi) goed bereikbaar is voor je draadloze netwerkapparaten. Je kunt daarbij letten op de volgende punten:

Opmerking:Als je een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 gebruikt als router, kun je de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.

1. De kwaliteit van de draadloze verbinding met de router wordt aangegeven door de leds van de repeater. Plaats de repeater zo dat de led groen is en niet oranje.
  2. Plaats de repeater indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  3. Plaats de repeater niet direct in een hoek van de kamer.
  4. Plaats de repeater zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de repeater, de router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  5. Plaats de repeater niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.