FRITZ!Repeater 600 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 600 Service

FRITZ!Repeater met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind je FRITZ!Repeater met je draadloze router (WiFi) om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan de toegangsgevens van het draadloze netwerk van de draadloze router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Als je draadloze router configuratie van draadloze verbindingen per druk op de knop ondersteunt (WPS - Push Button Configuration), kun je de draadloze verbinding veilig configureren met een druk op de knop. Als je draadloze router WPS niet ondersteunt, configureer je de draadloze verbinding handmatig.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

1 Draadloze verbinding per druk op de knop configureren

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op de "Connect"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 10-15 seconden ingedrukt.
  2. De led signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de led gedurende ten minste 1 minuut continu knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de draadloze router. De FRITZ!Repeater start nu op. Tijdens het opstarten knippert de led snel.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de led langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "Connect"-knop van de FRITZ!Repeater. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de led snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Schakel WPS in bij de draadloze router, bijvoorbeeld door op de draadloze router op een WPS-knop of aanmeldknop te drukken.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van WPS krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

5. Zodra de led blijft branden, is de draadloze verbinding tot stand gebracht.

FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de draadloze router hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat de led van de FRITZ!Repeater groen is en niet oranje.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

Als de draadloze router de WPS-procedure niet ondersteunt, moet je de verbinding handmatig configureren met behulp van de configuratiewizard:

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op de "Connect"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 10-15 seconden ingedrukt.
  2. De led signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de led gedurende ten minste 1 minuut continu knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

Draadloos netwerkapparaat met FRITZ!Repeater verbinden

1. Noteer de draadloze netwerksleutel die op de achterkant van de FRITZ!Repeater staat.
  2. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de draadloze router. De FRITZ!Repeater start nu op. Tijdens het opstarten knippert de led snel.
  3. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de led langzamer knippert.
  4. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  5. Selecteer het draadloze netwerk "FRITZ!Repeater [...]".
  6. Voer de draadloze netwerksleutel (wachtwoord) in die je hebt genoteerd.

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Selecteer de gewenste taal en het gewenste land en klik op "Next". De FRITZ!Repeater wordt vervolgens opnieuw opgestart. De draadloze verbinding wordt daardoor kort verbroken.
  3. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".
  4. Schakel het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de lijst het uit te breiden draadloze netwerk van je draadloze router en klik op "Next".
  6. Selecteer het type draadloze versleuteling (encryption), voer de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  8. Zodra de led van de FRITZ!Repeater blijft branden, is de configuratie voltooid.

FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de draadloze router hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat de led van de FRITZ!Repeater groen is en niet oranje.