FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service
Not your product?

FRITZ!WLAN Repeater configureren voor gebruik in het thuisnetwerk

Met de FRITZ!WLAN Repeater kun je op een gemakkelijke en efficiënte manier het bereik van je draadloze netwerk (WiFi) vergroten. Zo heb je met je draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld smartphone, tablet, computer) ook op grotere afstand van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) onbeperkt toegang tot het thuisnetwerk en internet.

Hier volgt een overzicht van de vereiste stappen om de FRITZ!WLAN Repeater optimaal te integreren in je thuisnetwerk.

1 Repeater verbinden met de router

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

2 Draadloze apparaten optimaal positioneren

Het is belangrijk dat je een optimale locatie kiest voor de repeater om een goede kwaliteit te waarborgen van de verbinding tussen de repeater en de draadloze router enerzijds, en de draadloze apparaten en de repeater anderzijds:

• Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  • Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  • Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  • Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk boven in de kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze apparaten. Vooral metalen- of waterhoudende objecten (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  • Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon, draadloze speakers, bluetooth-apparaten).
  • Vind de optimale plaats voor de repeater.