FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!WLAN Repeater configureren

Je kunt elk draadloos netwerkapparaat verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!WLAN Repeater om deze toegang te geven tot internet en je thuisnetwerk. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding bij ieder apparaat, zoals hier wordt beschreven. Het draadloze netwerkapparaat brengt de verbinding vervolgens automatisch tot stand.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!WLAN Repeater bepalen

Bij het configureren van de repeater importeert deze automatisch de draadloze instellingen van de draadloze router. De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de draadloze instellingen van de repeater hebt veranderd:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!WLAN Repeater tot stand brengen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "WiFi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het veld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik dan op "Verder".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-zijbalk wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het veld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik dan op "Verder".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het tekstveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).

Afb.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Klik in het contextmenu op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater.
  3. Voer in het veld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik op "Pas nu toe".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk.

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Wanneer Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater.
  5. Voer in het veld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en tik op "Verbind".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

Opmerking:Je kunt ook FRITZ!App WLAN gebruiken om je Android-apparaat gemakkelijk te verbinden met de FRITZ!WLAN Repeater en de app nuttige informatie over de draadloze verbinding laten tonen.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater.
  5. Voer in het veld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en tik op "Verbind".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om naar draadloze netwerken in de buurt te zoeken.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of verkrijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

2. Selecteer het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in als je daarom wordt gevraagd.

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.