FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service

Mesh met FRITZ!

Of het nu gaat om een grote woning, een eengezinswoning met meerdere verdiepingen of om een tuin - Mesh met FRITZ! brengt een snel en stabiel draadloos netwerk naar elk hoekje in huis. Voeg gewoon nog meer FRITZ!-producten toe aan je thuisnetwerk, zoals bijvoorbeeld FRITZ!WLAN Repeater en FRITZ!Powerline met draadloze functionaliteit, waarvan de afzonderlijke draadloze netwerken dan tot één groot draadloos netwerk worden "geweven" (eng.: mesh).

Automatische synchronisatie van alle draadloze instellingen

Als Mesh Master past de FRITZ!Box al je draadloze instellingen (bijvoorbeeld toegangsgegevens, tijdschakeling) toe op de andere FRITZ!-producten in het thuisnetwerk. Dit betekent dat je slechts één verbinding met het draadloze netwerk hoeft te configureren op je smartphones, tablets en notebooks om via elk FRITZ!-product toegang te krijgen tot het thuisnetwerk en de internettoegang van je FRITZ!Box.

Eenvoudige configuratie met één druk op de knop

Het is kinderspel om een nieuw FRITZ!-product in de Mesh te integreren: Druk gewoon op de FRITZ!Box (Mesh Master) én op het nieuwe FRITZ!-product op de "Connect"- of "WPS"-knop - klaar!

Het is nu nog makkelijker om automatisch de draadloze verbinding per WPS te configureren: Druk gewoon op de "Connect"- of "WPS"-knop van een willekeurig FRITZ!-product in je thuisnetwerk en je kunt elke smartphone, tablet of notebook die WPS ondersteunt, snel en eenvoudig verbinden met je draadloze netwerk.

Centraal overzicht

Het Mesh-overzicht van je FRITZ!Box laat je altijd zien welke apparaten in het thuis- en gastnetwerk er op dat moment actief zijn, hoe deze met elkaar zijn verbonden en welke overdrachtssnelheden beschikbaar zijn voor de afzonderlijke verbindingen. En als er voor een FRITZ!-product een update beschikbaar is, kun je die met één muisklik rechtstreeks via het Mesh-overzicht installeren.

Afb.: Mesh-overzicht in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Flexibele koppeling via draadloze netwerk, powerline of LAN

Snelle draadloze verbindingen met FRITZ!-producten vereisen dat gegevens snel worden doorgestuurd binnen het thuisnetwerk. Om dit te garanderen, maakt Mesh met FRITZ! gebruik van innovatieve technologieën en alle beschikbare overdrachtsmedia:

• FRITZ!WLAN Repeaters met dualband draadloos LAN maken gebruik vanintelligent crossband repeating om ervoor te zorgen dat de gegevens via het draadloze netwerk zonder snelheidsverlies worden doorgestuurd naar de FRITZ!Box.
  • FRITZ!Powerline-adapters met draadloze functionaliteit worden via de elektriciteitsleiding met gigabitsnelheid geïntegreerd in het thuisnetwerk en kunnen daardoor ook worden gebruikt buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box.
  • Alle FRITZ!-producten met LAN-poort kunnen ook via netwerkbekabeling worden verbonden met het thuisnetwerk en dus ook onafhankelijk van het draadloze bereik van de FRITZ!Box worden geplaatst.

Mesh met FRITZ! ondersteunt bovendien het in serie schakelen (cascaderen) van FRITZ!-producten. Zo kun je bijvoorbeeld een FRITZ!WLAN Repeater ook via het draadloze netwerk verbinden met een FRITZ!Powerline-adapter in je thuisnetwerk en integreren in de Mesh.

Optimale prestaties voor draadloze netwerkapparaten die de dualband ondersteunen

Vanaf FRITZ!OS 6.90 wordt band steering ook ondersteund door alle FRITZ!WLAN Repeaters en FRITZ!Powerline-adapters die de dualband ondersteunen. Deze functie zorgt ervoor dat draadloze netwerkapparaten die de 2,4- en 5GHz-frequentieband ondersteunen, altijd worden doorgestuurd naar de meest krachtige frequentieband.

Dit vind je misschien ook interessant: