FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater achter elkaar aansluiten (draadloze serieschakeling)

mesh WiFi ondersteunt de draadloze serieschakeling (cascadering) van FRITZ!-producten in het thuisnetwerk. Zo kun je een FRITZ!WLAN Repeater niet alleen met je FRITZ!Box, maar ook met een extra FRITZ!WLAN Repeater verbinden om het bereik van je draadloze netwerk doelgericht in één richting te vergroten.

Afb.: Voorbeeld van een draadloze serieschakeling (cascadering) met twee FRITZ!WLAN Repeaters

Voorwaarden

• Op de FRITZ!Box en FRITZ!WLAN Repeater moet FRITZ!OS 6.90 of nieuwer zijn geïnstalleerd.
  • De eerste FRITZ!WLAN Repeater is al in de mesh WiFi geïntegreerd.

1 Fabrieksinstellingen bij tweede repeater herstellen

2 Draadloze verbinding tussen repeaters configureren

Configureer de draadloze verbinding tussen de eerste en de tweede FRITZ!WLAN Repeater per WPS (WiFi Protected Setup):

1. Houd gedurende ongeveer 1 seconde de "WPS"-knop ingedrukt van de FRITZ!WLAN Repeater die al in de mesh WiFi geïntegreerd is.
  2. Binnen 2 minuten: Houd gedurende ongeveer 1 seconde de "WPS"-knop ingedrukt van de tweede FRITZ!WLAN Repeater die aan de mesh WiFi toegevoegd moet worden.

3 Tweede repeater in de mesh WiFi integreren

Integreer de tweede repeater in de mesh WiFi door deze bij de FRITZ!Box (mesh master) te registreren.

1. Houd gedurende ongeveer 1 seconde de "WPS"-knop ingedrukt van de tweede FRITZ!WLAN Repeater die aan de mesh WiFi toegevoegd moet worden.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van je FRITZ!Box (zie tabel) en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led knippert.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Box 7590 Connect
    FRITZ!Box 7580 WPS
    FRITZ!Box 7560 WLAN
    FRITZ!Box 7490 WLAN WPS

Zodra de tweede FRITZ!WLAN Repeater in de mesh WiFi geïntegreerd is, wordt deze in het thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box weergegeven met het pictogram "Mesh actief" .

Afb.: FRITZ!WLAN Repeater 1750E in serieschakeling met het pictogram "Mesh actief".