FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service
Not your product?

Regelmatige onderbrekingen van de draadloze verbinding met FRITZ!WLAN Repeater

De draadloze verbinding (WiFi) tussen de FRITZ!WLAN Repeater en de draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) en/of de draadloze verbinding tussen een notebook, smartphone of een ander draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!WLAN Repeater wordt regelmatig onderbroken.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Draadloze versleuteling aanpassen

Als je een andere draadloze router dan de FRITZ!Box gebruikt, kan de verbinding van de FRITZ!WLAN Repeater met de router afbreken als de router geen volledige ondersteuning biedt voor de versleutelmethode van de repeater. In de fabrieksinstellingen ondersteunt de FRITZ!WLAN Repeater de veilige versleutelingsmethode WPA2 en WPA (Wi-Fi Protected Access) tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je draadloze router is geconfigureerd voor een van deze versleutelingsmethoden:

1. Schakel de versleutelingsmethode WPA2 (CCMP) of WPA (TKIP) in de instellingen van de draadloze router in.

2 Draadloze netwerkapparaten bijwerken

Nieuwe versies van de firmware en het stuurprogramma zijn geoptimaliseerd en bieden oplossingen voor fouten. Zorg er dus voor dat alle apparaten de meest recente softwareversie gebruiken:

Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater installeren

1. Installeer het meest recente FRITZ!OS op de FRITZ!WLAN Repeater.

Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

Meest recente firmware voor de draadloze router installeren

1. Installeer op je router de recente firmware.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android, iOS voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    De nieuwste drivers voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

3 Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

Om ervoor te zorgen dat de FRITZ!WLAN Repeater de draadloze omgeving regelmatig controleert en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiest, moet je de volgende instelling configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De draadloze verbindingen met de FRITZ!WLAN Repeater worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.

4 FRITZ!WLAN Repeater en router optimaal plaatsen

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!WLAN Repeater niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.
  7. Vind de optimale plaats voor de FRITZ!WLAN Repeater.

5 Zendvermogen van de draadloze router configureren

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, werkt de FRITZ!Box al op maximaal zendvermogen.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional settings" (indien beschikbaar).
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%". Als de vervolgkeuzelijst niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

6 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef je draadloze router een unieke naam om dit te voorkomen:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband (indien beschikbaar). Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Wanneer je de nieuwe naam van het draadloze netwerk opslaat, worden alle draadloze verbindingen verbroken. Je moet de draadloze verbinding van de FRITZ!WLAN Repeater met de draadloze router en de draadloze verbinding van de andere apparaten dan opnieuw configureren.