FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service
Not your product?

Configureren draadloze verbinding met de FRITZ!Box mislukt

Hoewel de draadloze verbinding is geconfigureerd volgens onze handleiding, knipperen de signaalsterkteleds van de FRITZ!WLAN Repeater permanent en kan de verbinding met de FRITZ!Box niet tot stand worden gebracht.

Belangrijk:Als je een andere draadloze router dan een FRITZ!Box gebruikt en deze router ondersteunt niet de WPS-methode, volg je de instructies in deze handleiding.

1 Toetsblokkering van de FRITZ!Box uitschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WPS-functie van de FRITZ!Box inschakelen

Om de FRITZ!WLAN Repeater met één druk op de knop (WPS - Wi-Fi Protected Setup) te verbinden met de FRITZ!Box, moet de WPS-functie zijn ingeschakeld in de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

3 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box inschakelen

Om de FRITZ!WLAN Repeater per WPS aan te melden bij een FRITZ!Box die tegelijkertijd de 2,4- en 5 GHz-frequentieband ondersteunt, moet de 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box zijn ingeschakeld voor de aanmelding:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de 2,4-GHz-frequentieband in. Als er maar één frequentieband wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Zodra de FRITZ!WLAN Repeater is verbonden met de FRITZ!Box, kun je de 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box weer uitschakelen.