FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service

FRITZ!Repeater brengt geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand

De FRITZ!Repeater brengt na configuratie geen draadloze verbinding (WiFi) met de FRITZ!Box tot stand. De signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater knipperen een tijdlang en gaan vervolgens uit.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 2,4GHz-frequentieband inschakelen

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de 2,4-GHz-frequentieband in. Als er maar één frequentieband wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WPS-functie inschakelen

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

3 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Als de MAC-adresfilter is ingeschakeld in de FRITZ!Box, schakel de filter dan uit gedurende de configuratie, omdat de FRITZ!Repeater anders geen verbinding tot stand kan brengen met de 5GHz-band. In de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box is de MAC-adresfilter niet ingeschakeld:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Toetsblokkering uitschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.