FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service
Not your product?

FRITZ!Repeater met Mesh Repeater verbinden (serieschakeling)

Je wilt nog een FRITZ!Repeater verbinden met een al aanwezige FRITZ!Repeater? ✔ Hier kom je te weten hoe je een serieschakeling configureert.

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Een dergelijke serieschakeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het draadloze bereik (WiFi) van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Repeater dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of deze Mesh Repeater nog een FRITZ!Repeater is, een FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-adapter.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Repeater kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Afb.: Draadloze serieschakeling (cascadering) met FRITZ!Repeater

Voorwaarden / Beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de nieuwe FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Sluit de FRITZ!Repeater aan op de stroomvoorziening.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden of tot de leds van de signaalsterkte-indicator knipperen.
  3. Druk op de "WPS"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 15 seconde ingedrukt, tot alle leds tegelijk knipperen.

Afb.: Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

4. Zodra de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Repeater per druk op de knop met Mesh Repeater verbinden

1. Steek de nieuwe FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de al aanwezige Mesh Repeater.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de nieuwe FRITZ!Repeater is opgestart en de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop van de nieuwe FRITZ!Repeater en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de al aanwezige Mesh Repeater en houd de knop gedurende de in de tabel aangegeven tijd ingedrukt:
    Mesh RepeaterVerbindingsknopDuur
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890 Connect / WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Box 7490, 7430 WLAN WPS ca. 6 seconden
    FRITZ!Box 7560 WLAN ca. 6 seconden
    FRITZ!Box 7583, 7581, 4040, 4020, 3490 WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Repeater Connect of WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 1260E Connect ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 546E, 540E WLAN · WPS ca. 1 seconde
  5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de nieuwe FRITZ!Repeater blijven branden, is de draadloze verbinding tot stand gebracht.

3 FRITZ!Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop van de nieuwe FRITZ!Repeater en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560 WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. Ca. 5 seconden nadat één of meer signaalsterkte-leds van de nieuwe FRITZ!Repeater blijven branden, is de integratie in het Mesh-netwerk voltooid.

4 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de nieuwe FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de al aanwezige Mesh Repeater hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden.

Opmerking:Je kunt de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.