FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service

FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind je FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk (WiFi) met je draadloze router om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan de toegangsgevens van het draadloze netwerk van de draadloze router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Als je draadloze router configuratie van draadloze verbindingen per druk op de knop ondersteunt (WPS - Push Button Configuration), kun je de draadloze verbinding veilig configureren met een druk op de knop. Als je draadloze router WPS niet ondersteunt, configureer je de draadloze verbinding handmatig.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

1 Draadloze verbinding per knop tot stand brengen

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende instellingen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Steek de FRITZ!Repeater voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de draadloze router.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop van de FRITZ!Repeater en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Schakel WPS in op de draadloze router, bijvoorbeeld door op de draadloze router op een WPS-knop of aanmeldknop te drukken.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van WPS krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de draadloze verbinding tot stand gebracht.

FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de draadloze router hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

Als de draadloze router de WPS-procedure niet ondersteunt, moet je de verbinding handmatig configureren met behulp van de configuratiewizard:

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende instellingen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

Draadloos netwerkapparaat met FRITZ!Repeater verbinden

1. Steek de FRITZ!Repeater voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de draadloze router.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden.
  3. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  4. Selecteer het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]".
  5. Voer 00000000 (8 nullen) in als netwerksleutel (password).

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Selecteer de gewenste taal en het gewenste land en klik op "Next". De FRITZ!Repeater wordt vervolgens opnieuw opgestart. De draadloze verbinding wordt daardoor kort verbroken.
  3. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".
  4. Schakel het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de lijst de uit te breiden draadloze netwerken van je draadloze router en klik op "Next".
  6. Selecteer het type draadloze versleuteling (encryption) en voer de netwerksleutel van de draadloze router in.
  7. Bepaal hoe de frequentieband moet worden geselecteerd voor de verbinding tussen de FRITZ!Repeater en de draadloze router en klik op "Next".
  8. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  9. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de configuratie voltooid.

FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de draadloze router hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden.