FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service

FRITZ!Repeater in een thuisnetwerk zonder DHCP-server gebruiken

De FRITZ!Repeater haalt de IP-instellingen standaard op bij de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de FRITZ!Repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Apparaat voorbereiden

Stel voor de duur van de configuratie de volgende IP-instellingen in op het apparaat waarmee je de FRITZ!Repeater wilt configureren:

Apparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Repeater in de modus LAN-brug met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

Apparaat voor het IP-netwerk van de FRITZ!Repeater configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Repeater in de modus draadloze brug met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Voer als IP-adres 192.168.178.200 in het apparaat in.
  2. Voer als subnetmasker 255.255.255.0 in het apparaat in.
  3. Voer als standaardgateway 192.168.178.2 in het apparaat in.
  4. Voer als DNS-server 192.168.178.2 in het apparaat in.

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!Repeater toewijzen

FRITZ!Repeater als LAN-brug configureren

1. Configureer FRITZ!Repeater als LAN-brug en selecteer de optie "Configure the IP address manually" in de configuratiewizard.

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Configureer de FRITZ!Repeater als draadloze brug.

Belangrijk:Door de configuratie neemt de FRITZ!Repeater de naam aan van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router. Daarom maken apparaten na configuratie van de FRITZ!Repeater verbinding met het draadloze netwerk van de draadloze router.

2. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  3. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende invoervelden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Repeater gebruikt nu statische IP-instellingen. Stel het apparaat dat je hebt gebruikt om de FRITZ!Repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.

LET OP!Na wijziging van het type verbinding moet je de instellingen weer configureren zoals hier beschreven.