FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
Not your product?

FRITZ!WLAN Repeater configureren voor gebruik in het thuisnetwerk

De FRITZ!WLAN Repeater biedt je een gemakkelijke en efficiënte manier om het bereik van je draadloze network (WiFi) te vergroten. Je kunt je draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld smartphones, tablets, computers) dan nog verder van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) gebruiken en profiteren van onbeperkte toegang tot je thuisnetwerk en internet. Als je een router zonder draadloze mogelijkheden gebruikt, biedt de repeater je een ideale manier om een veilig en snel draadloos netwerk toe te voegen aan je thuisnetwerk.

Hier volgt een overzicht van de diverse mogelijkheden en stappen die zijn vereist om je FRITZ!WLAN Repeater optimaal te integreren in je thuisnetwerk.

1 Repeater verbinden met de router

Je kunt je repeater verbinden met de router via draadloos LAN of LAN. Welke optie het meest geschikt is voor je thuisnetwerk, hangt af van je vereisten en de omstandigheden op jouw locatie.

Repeater verbinden met de router via draadloos LAN (draadloze brug)

• Configureer de repeater als draadloze brug als je
    • de repeater kunt plaatsen op een plek waar de verbinding met het draadloze netwerk van de draadloze router snel en stabiel is.
    • netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld een mediaontvanger voor IPTV) wilt integreren in je thuisnetwerk.

Fig.: Verbindingsscenario voor de modus 'draadloze brug'

Repeater verbinden met de router via LAN (LAN-brug)

• Configureer de repeater als LAN-brug als je
    • de repeater wilt plaatsen op een plek buiten het draadloze bereik van je router.
    • de repeater wilt gebruiken op een plek waar je deze met de router kunt verbinden via LAN of powerline.
    • de repeater wilt gebruiken met een router zonder draadloze mogelijkheden.

Fig.: Verbindingsscenario voor de modus 'LAN-brug'

2 Ideale plaats vinden voor draadloze apparaten

Het is belangrijk dat je een ideale locatie kiest voor de repeater om een goede kwaliteit te waarborgen van de verbinding tussen de repeater en de draadloze router enerzijds, en de draadloze apparaten en de repeater anderzijds:

• Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  • Plaats de draadloze router niet precies in de hoek van een kamer.
  • Plaats de draadloze router op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel (zoals meubels, verwarming).
  • Plaats de draadloze router zo hoog mogelijk, bijvoorbeeld op een rek.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze apparaten. Vooral metalen objecten of objecten met water (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloze signaal aanzienlijk.
  • Plaats het apparaat niet vlak bij andere zenders (bijvoorbeeld magnetrons, DECT-telefoons, babyfoons, draadloze speakers).
  • Vind de ideale plaats voor de repeater.