FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
Not your product?

FRITZ!WLAN Repeater optimaal positioneren

De verbindingskwaliteit tussen de FRITZ!WLAN Repeater en de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) is een belangrijke factor bij het uitbreiden van het draadloze bereik van je thuisnetwerk. Ook de verbindingskwaliteit tussen de repeater en daarmee verbonden smartphones, tablets, of andere draadloze netwerkapparaten is van groot belang. Bij het positioneren van de repeater is het daarom belangrijk een plaats te vinden waar de repeater een snelle en stabiele verbinding kan maken met de router, en waar tegelijkertijd het eigen draadloze netwerk (WiFi) goed bereikbaar is voor je draadloze netwerkapparaten. Neem hierbij de volgende richtlijnen in acht:

• Wanneer de repeater wordt gebruikt als draadloze brug, geven de signaalsterkte-leds op de repeater de kwaliteit aan van de draadloze verbinding met de router. Kies een plaats voor de repeater waar ten minste drie van de vijf leds branden.

Opmerking:Bij gebruik van de repeater als LAN-brug geven de leds de signaalsterkte aan van de draadloze verbinding met het eerste draadloze netwerkapparaat dat is aangemeld bij de repeater.

• Plaats de repeater bij voorkeur op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  • Plaats de repeater niet direct in een hoek van de kamer.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de repeater, de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral metalen of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast, of ook kamerplanten verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  • Plaats de repeater niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetooth apparaten.