FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
Not your product?

Configureren draadloze verbinding met router van een andere fabrikant mislukt

Hoewel de draadloze verbinding tussen FRITZ!WLAN Repeater en de draadloze router handmatig is geconfigureerd, knipperen de signaalsterkteleds van de repeater onafgebroken en de verbinding wordt niet tot stand gebracht.

Belangrijk:Als je een FRITZ!Box gebruikt, volg je de instructies in deze handleiding.

Opmerking:Informatie over de werkwijze bij andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Controleer of je draadloze router het aanmelden van onbekende apparaten toestaat:

• Schakel de MAC-adresfilter van de draadloze router uit.

Opmerking:Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen zodra de draadloze verbinding tussen de FRITZ!WLAN Repeater en de draadloze router tot stand is gebracht.

2 Draadloze versleutelingsmethode van de draadloze router corrigeren

In de fabrieksinstellingen ondersteunt de FRITZ!WLAN Repeater de veilige versleutelingsmethode WPA2 en WPA (Wi-Fi Protected Access) tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je draadloze router is geconfigureerd voor een van deze versleutelingsmethoden:

• Schakel de versleutelingsmethode WPA2 (CCMP) of WPA (TKIP) in de instellingen van de draadloze router in.

3 WPS-functie van draadloze router inschakelen

Als je WPS wilt gebruiken om de FRITZ!WLAN Repeater aan te melden, moet je de WPS-functie van je draadloze router inschakelen en de juiste WPS-methode gebruiken.

• Schakel de WPS-functie van de draadloze router in en selecteer "Push Button method" (WPS-PBC, Push Button Configuration) als WPS-methode.