FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service

FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk (WiFi) met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Repeater kunt verbinden met je FRITZ!Box door een simpele druk op de knop (WPS - Push Button Configuration).

Als je de configuratie handmatig wilt uitvoeren, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!Repeater handmatig via draadloos netwerk met FRITZ!Box-thuisnetwerk verbinden.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende instellingen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden.
  3. Druk op de "WPS"-knop van de FRITZ!Repeater en houd deze (ca. 6 seconden) ingedrukt tot de "WLAN"-led van de repeater begint te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze gedurende de in de tabel aangegeven tijd ingedrukt, tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
    VerbindingsknopDuur
    Connect / WPS ca. 1 seconde
    WPS ca. 1 seconde
    WLAN ca. 6 seconden
    WLAN WPS ca. 6 seconden
  5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de configuratie voltooid.

3 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden.