FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
Not your product?

FRITZ!WLAN Repeater verbinden met een router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via draadloos netwerk

Verbind je FRITZ!WLAN Repeater via het draadloze netwerk (WiFi) met de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) in je thuisnetwerk om het draadloze bereik gemakkelijk en efficiënt te vergroten. In dit geval fungeert de repeater als draadloze brug waarmee je ook netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld gameconsole, media ontvanger) via LAN in je thuisnetwerk kunt integreren.

Opmerking:Als je de FRITZ!WLAN Repeater wilt gebruiken buiten het draadloze bereik van je draadloze router of met een router zonder draadloze mogelijkheden, configureer dan de repeater voor gebruik als LAN-brug.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

Volg de instructies in de sectie die het gewenste scenario beschrijft.

1 Draadloze verbinding per WPS tot stand brengen

Als je een FRITZ!Box of een andere draadloze router met ondersteuning voor WPS gebruikt, kun je deze veilig en met een simpele druk op de knop verbinden:

Opmerking:Voor de instructies over de verbinding met WPS (Wi-Fi Protected Setup) hebben we een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld. Als je vragen hebt over het gebruik van PBC (Push Button Configuration) met andere draadloze routers die WPS ondersteunen, neem dan contact op met de betreffende fabrikant.

1. Steek de repeater in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de repeater blijven branden.
  3. Houd de "WPS"-knop van de repeater gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat de "WLAN"-led van de repeater knippert.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de "Connect-" of "WPS"- of "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led van de FRITZ!Box knippert.

Als je tot nu toe nog geen wachtwoord hebt ingesteld voor de repeater, importeert deze het wachtwoord en indien van toepassing de gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, als het meest recente FRITZ!OS is geïnstalleerd op beide apparaten.

De configuratie van de draadloze verbinding tussen de repeater en de draadloze router is voltooid wanneer een of meer signaalsterkte-led's van de repeater continu blijven branden. Je kunt de repeater dan uit het stopcontact trekken en op een andere plek naar keuze weer in het stopcontact steken. De instellingen van de repeater blijven gehandhaafd, zelfs wanneer deze uit het stopcontact wordt getrokken.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

Als je draadloze router de WPS-procedure niet ondersteunt, gebruik dan de configuratiewizard om de verbinding handmatig te configureren:

Fabrieksinstellingen van de repeater laden

Als je de volgende instellingen wilt configureren, moet de repeater zijn geconfigureerd met de fabrieksinstellingen. Wanneer dit niet geval is, laad je eerste de fabrieksinstellingen:

Draadloos netwerkapparaat met de repeater verbinden

1. Om de repeater te configureren, steek je deze in een stopcontact in de buurt van de draadloze router en wacht je tot de "WLAN"-led blijft branden.
  2. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook,tablet, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  3. Maak verbinding met het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]". Voer 00000000 in (8 nullen) in als netwerksleutel (password).

Repeater configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Selecteer de gewenste taal en klik op "Next". De repeater wordt opnieuw opgestart en daarna wordt je automatisch omgeleid naar de gebruikersinterface.
  3. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".

Belangrijk:Als je geen wachtwoord instelt, importeert de repeater het wachtwoord en indien van toepassing de gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, als het meest recente FRITZ!OS is geïnstalleerd op beide apparaten.

4. Schakel het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de lijst het draadloze netwerk van je draadloze router dat je wilt uitbreiden en klik op "Next".
  6. Selecteer het type versleuteling (encryption), voer de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

De configuratie van de draadloze verbinding tussen de repeater en de draadloze router is voltooid wanneer een of meer signaalsterkte-led's van de repeater continu blijven branden. Je kunt de repeater dan uit het stopcontact trekken en op een andere plek naar keuze weer in het stopcontact steken. De instellingen van de repeater blijven gehandhaafd, zelfs wanneer deze uit het stopcontact wordt getrokken.