FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service

Draadloze instellingen van de FRITZ!Repeater wijzigen

De FRITZ!Repeater neemt tijdens de configuratie automatisch de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box (of een andere router) over, zodat draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk snel kunnen schakelen tussen de draadloze netwerken (draadloos roaming). In een Mesh-netwerk met een FRITZ!Box neemt de FRITZ!Repeater daarnaast ook alle andere draadloze instellingen over en past deze automatisch aan bij wijzigingen in de Mesh Master.

Desgewenst kun je de draadloze instellingen van de FRITZ!Repeater ook individueel configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Repeater opnieuw.

2 Draadloze netwerksleutel wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Voer in het invoerveld "Network key" een wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Repeater opnieuw.

3 MAC-adresfilter configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Schakel in de sectie "Restricting wireless LAN access" de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die worden vermeld in de lijst onder "Restricting Wireless Access", kunnen nu nog verbinding maken met het draadloze netwerk van de FRITZ!Repeater. Wanneer je nog een ander apparaat in de lijst wilt opnemen, kun je de MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen om het draadloze netwerkapparaat te verbinden met de FRITZ!Repeater. Het MAC-adres van het draadloze netwerkapparaat wordt dan automatisch aan de lijst toegevoegd.

4 Tijdschakeling draadloos netwerk configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless (of "WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in.
  4. Als je wilt dat voor de repeater dezelfde tijden van toepassing moeten zijn als voor de FRITZ!Box, schakel je de optie "Adopt scheduling settings from the FRITZ!Box" in.
    • Als er voor de repeater andere tijden van toepassing moeten zijn, stel dan individuele periodes in.