FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
Not your product?

Poging een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand te brengen mislukt

Je kunt geen draadloze verbinding (WiFi) tussen de FRITZ!WLAN Repeater en de FRITZ!Box tot stand brengen via WPS. Na een poging verbinding te maken blijft het lampje voor de signaalsterkte op de repeater knipperen.

Belangrijk:Als je een andere draadloze router dan een FRITZ!Box gebruikt, volg je de instructies in deze handleiding.

1 Draadloze versleutelingsmethode van FRITZ!Box corrigeren

In de fabrieksinstellingen ondersteunt de FRITZ!WLAN Repeater zowel de veilige versleutelingsmethode WPA2 als WPA (Wi-Fi Protected Access). Controleer of je FRITZ!Box is ingesteld voor een van deze versleutelingsmethoden:

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box de juiste methode voor het registreren van de repeater.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel WPA-versleuteling in.
  4. Selecteer een van de opties in de vervolgkeuzelijst "WPA mode".

Opmerking:Als je draadloze apparaten gebruikt die WPA2 niet ondersteunen, selecteer je de optie "WPA+WPA2", zodat draadloze apparaten die WPA ondersteunen, ook verbinding kunnen maken.

5. Voer in het veld "Network key" een netwerksleutel in (bestaande uit een combinatie van cijfers, hoofdletters en kleine letters).
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WPS-functie van FRITZ!Box inschakelen

Als je WPS wilt gebruiken om de FRITZ!WLAN Repeater te registreren bij de FRITZ!Box, moet je de WPS-functie inschakelen in de FRITZ!Box en de juiste WPS-methode selecteren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik op de tab "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

3 Toetsvergrendeling uitschakelen voor de FRITZ!Box

Toetsvergrendeling moet zijn uitgeschakeld als je wilt dat de FRITZ!Box de WPS-procedure initieert. Je moet er dus voor zorgen dat toetsvergrendeling is uitgeschakeld:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Buttons and LEDs" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Keylock".
  4. Schakel de toetsvergrendeling uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De configuratie van de FRITZ!Box is zo ingesteld dat je WPS kunt gebruiken voor het registeren van de FRITZ!WLAN Repeater.