FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service

MAC-adres van FRITZ!WLAN Repeater bepalen

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) wordt gebruikt om een apparaat in een netwerk eenduidig te identificeren.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor de FRITZ!WLAN Repeater.

1 MAC-adres bepalen met verbindingstype "wireless bridge"

De volgende stap is alleen vereist als de repeater is verbonden met de router via draadloos LAN:

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Noteer het "Wireless LAN MAC address" in de sectie "Local Wireless Network Information" van het menu "Access to Home Network".

2 MAC-adres bepalen met verbindingstype "LAN bridge"

De volgende stap is alleen vereist als de repeater is verbonden met de router via LAN:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Noteer het MAC-adres van de repeater dat wordt vermeld in de sectie "Radio Network".

Opmerking:Dit MAC-adres is zichtbaar voor draadloze apparaten die verbinding maken met het draadloze netwerk van de repeater. Het MAC-adres voor de LAN-verbinding met de router wordt weergegeven in de router.