FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
Not your product?

Netwerktoepassing herkent netwerkapparaten niet die zijn verbonden met FRITZ!WLAN Repeater

Een toepassing zoals internettoegangsbeheer, een bestandsserver of een andere netwerktoepassing in het thuisnetwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) herkent geen computers, smartphones of andere netwerkapparaten die met de draadloze router zijn verbonden via de FRITZ!WLAN Repeater. Netwerkapparaten achter de FRITZ!WLAN Repeater kunnen geen gebruik maken van de functies van de netwerktoepassing.

Randvoorwaarde

• Wanneer deze netwerkapparaten rechtstreeks zijn verbonden met de draadloze router, worden ze gedetecteerd door de toepassing en kunnen ze zonder beperkingen worden gebruikt.

1 Netwerkapparaten gebruiken het MAC-adres van FRITZ!WLAN Repeater

Netwerkapparaten die zijn verbonden met de draadloze router via de FRITZ!WLAN Repeater, gebruiken niet hun eigen MAC-adres om met andere netwerkapparaten te communiceren, maar dat van de FRITZ!WLAN Repeater. Daarom kunnen netwerktoepassingen de netwerkapparaten die zijn aangemeld aan de FRITZ!WLAN Repeater niet identificeren aan de hand van de MAC.adressen.

Workaround

• Of: Je verbindt het netwerkapparaat rechtstreeks met de router.
    • Of: Je gebruikt een netwerktoepassing (bijvoorbeeld voor internettoegangsbeheer) die geen MAC-adressen gebruikt voor de identificatie van netwerkapparaten.

Opmerking:Op Windows-computers kun je een toepassing gebruiken waarmee internettoegang wordt gecontroleerd op basis van Windows-gebruikersaccounts (bijvoorbeeld FRITZ!Box Child Protection).