FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

FRITZ!WLAN Repeater configureren voor gebruik in het thuisnetwerk

De FRITZ!WLAN Repeater biedt je een gemakkelijke en efficiënte manier om het bereik van je draadloze network (WiFi) te vergroten. Je kunt je draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld smartphones, tablets, computers) dan nog verder van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) gebruiken en profiteren van onbeperkte toegang tot je thuisnetwerk en internet.

Hier volgt een overzicht van de vereiste stappen om je FRITZ!WLAN Repeater optimaal te integreren in je thuisnetwerk.

1 Repeater verbinden met de router

Fig.: Verbindingsscenario voor de modus 'draadloze brug'

2 Ideale plaats vinden voor draadloze apparaten

Het is belangrijk dat je een ideale locatie kiest voor de repeater om een goede kwaliteit te waarborgen van de verbinding tussen de repeater en de draadloze router enerzijds, en de draadloze apparaten en de repeater anderzijds:

• Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  • Plaats de draadloze router niet precies in de hoek van een kamer.
  • Plaats de draadloze router op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel (zoals meubels, verwarming).
  • Plaats de draadloze router zo hoog mogelijk, bijvoorbeeld op een rek.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze apparaten. Vooral metalen objecten of objecten met water (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloze signaal aanzienlijk.
  • Plaats het apparaat niet vlak bij andere zenders (bijvoorbeeld magnetrons, DECT-telefoons, babyfoons, draadloze speakers).
  • Vind de ideale plaats voor de repeater.