FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

Ideale plaats vinden voor de FRITZ!WLAN Repeater

De kwaliteit van de verbinding tussen de FRITZ!WLAN Repeater en je router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) is een belangrijke factor bij het uitbreiden van het draadloze bereik van je thuisnetwerk. Ook de kwaliteit van de verbinding tussen de repeater en de draadloze apparaten (bijvoorbeeld smartphones, tablets, computers) die met de repeater zijn verbonden, is van groot belang. Wanneer je een locatie voor de repeater kiest, moet je dus een locatie vinden waar de repeater een snelle en stabiele verbinding kan maken met de router, en tegelijkertijd moet het eigen draadloze netwerk (WiFi) daar gemakkelijk toegankelijk zijn voor draadloze apparaten. Hier volgen enkele richtlijnen:

• De lampjes voor de signaalsterkte op de repeater geven de kwaliteit van de draadloze verbinding met de router aan. Kies een locatie voor de repeater waar ten minste drie van de vijf lampjes branden.
  • Plaats de repeater op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel (zoals meubels, verwarming).
  • Plaats de repeater niet in de hoek van een kamer.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de repeater, de draadloze router en de andere draadloze apparaten. Vooral metalen objecten of objecten met water (bijvoorbeeld koelkast, radiator, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloze signaal aanzienlijk.
  • Plaats de repeater niet vlak bij andere zenders (bijvoorbeeld magnetrons, DECT-telefoons, babyfoons, draadloze speakers, Bluetooth-apparaten).