FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

FRITZ!OS-update niet mogelijk

De FRITZ!OS-update van FRITZ!OS 6.04 of ouder naar FRITZ!OS 6.51 mislukt. Na de installatie wordt nog steeds de vorige versie weergegeven.

Oorzaak

• Het geïnstalleerde FRITZ!OS is relatief oud en niet geschikt voor de update naar meest recente versie van FRITZ!OS. Daarom moet er eerst een tussentijdse update worden uitgevoerd.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Download het FRITZ!OS-bestand voor de installatie van de tussentijdse update:

1. Open in een webbrowser https://service.avm.de/downloads/.
  2. Navigeer in de map "Zwischenupdate" naar de submap met de naam van je product en vervolgens naar de map "english".
  3. Download het FRITZ!OS-bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 FRITZ!OS 6.20 installeren

Installeer eerst FRITZ!OS 6.20 als tussentijdse update:

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "System" op "Update" of "Firmware Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File" of "Firmware File".
  4. Klik op de knop "Save Settings" en sla de instellingen op als exportbestand op je computer.

Opmerking:Maak direct na een firmware-update opnieuw een backup van de instellingen van de FRITZ!WLAN Repeater. Je kunt dan altijd heel eenvoudig een werkende configuratie opnieuw herstellen. Je vindt de optie "Backup als menupunt onder "System".

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand (imagebestand) dat je hebt gedownload en klik op "Openen".
  7. Klik op "Start Update".
    • Zolang de "Power"-led knippert, wordt de update naar de repeater overgedragen.

3 Meest recente FRITZ!OS installeren

Zodra de installatie van de tussentijdse update is voltooid, kun je de update doorvoeren naar de meest recente versie van FRITZ!OS: