FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

FRITZ!WLAN Repeater verbinden met een router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) die draadloos LAN gebruikt

Verbind je FRITZ!WLAN Repeater met de draadloze router in je thuisnetwerk om het draadloze bereik gemakkelijk en efficiënt te vergroten.

Afb.: Verbindingsscenario FRITZ!WLAN Repeater

Volg de instructies in de sectie die het gewenste scenario beschrijft.

1 Draadloze verbinding per WPS tot stand brengen

Als je een FRITZ!Box of een andere draadloze router met ondersteuning voor WPS gebruikt, kun je deze veilig en met een simpele druk op de knop verbinden:

Opmerking:Voor de instructies over de verbinding met WPS (Wi-Fi Protected Setup) hebben we een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld. Als je vragen hebt over het gebruik van PBC (Push Button Configuration) met andere draadloze routers die WPS ondersteunen, neem dan contact op met de betreffende fabrikant.

1. Steek de repeater in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box en wacht tot de Power-led en de WLAN-led van de repeater continu blijven branden.
  2. Houd de WPS-knop gedurende 6 seconden ingedrukt totdat de WLAN-led van de repeater begint te knipperen.

Belangrijk:Laat de knop los zodra de WLAN-led begint te knipperen. Als je de knop te lang ingedrukt houdt, lichten alle led's kort op en worden de fabrieksinstellingen van de repeater geladen.

3. Schakel nu binnen twee minuten de WPS-functie van de FRITZ!Box in. De procedure hangt af van de beschrifting op de knop:
    • Als de FRITZ!Box een WPS- of WLAN/WPS-knop heeft:
      • Houd de WPS- of WLAN/WPS-knop ingedrukt totdat de WLAN-led begint te knipperen.
    • Als de FRITZ!BOX geen WPS-knop heeft:
      • Houd de WLAN-knop ingedrukt totdat de WLAN-led begint te knipperen.

Bij de configuratie neemt de repeater het wachtwoord (en de gebruikersnaam, indien van toepassing) over van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, als FRITZ!OS 6.30 of nieuwer is geïnstalleerd op de repeater en de FRITZ!Box. De configuratie van de draadloze verbinding tussen de repeater en de draadloze router is voltooid wanneer een of meer signaalsterkte-led's van de repeater continu blijven branden. Je kunt de repeater dan uit het stopcontact trekken en op een andere plek naar keuze weer in het stopcontact steken. De instellingen van de repeater blijven gehandhaafd, zelfs wanneer deze uit het stopcontact wordt getrokken.

2 Draadloze verbinding handmatig tot stand brengen

Als je draadloze router de WPS-procedure niet ondersteunt, gebruik dan de configuratiewizard om de verbinding handmatig te configureren:

Fabrieksinstellingen van de repeater laden

Als je de volgende instellingen wilt configureren, moet de repeater de fabrieksinstellingen hebben. Wanneer dit niet geval is, laad dan eerste de fabrieksinstellingen:

Draadloos apparaat verbinden met de repeater

1. Steek de repeater in een stopcontact in de buurt van de draadloze router om deze te configureren en wacht tot de WLAN-led continu gaat branden.
  2. Zoek met een draadloos apparaat (bijvoorbeeld notebook,tablet, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  3. Maak verbinding met het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]". Voer 00000000 in (8 nullen) in als netwerksleutel.

Repeater configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Selecteer de gewenste taal en klik op "Next". De repeater wordt opnieuw opgestart en daarna wordt je automatisch omgeleid naar de gebruikersinterface.
  3. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".

Belangrijk:Als je geen wachtwoord instelt en op de repeater en de FRITZ!Box is FRITZ!OS versie 6.30 of nieuwer geïnstalleerd, neemt de repeater het wachtwoord (en de gebruikersnaam, indien van toepassing) over van de FRITZ!Box

4. Schakel het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de lijst het draadloze netwerk van je draadloze router dat je wilt uitbreiden en klik op "Next".
  6. Selecteer het type versleuteling (encryption), voer de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

De configuratie van de draadloze verbinding tussen de repeater en de draadloze router is voltooid wanneer een of meer signaalsterkte-led's van de repeater continu blijven branden. Je kunt de repeater dan uit het stopcontact trekken en op een andere plek naar keuze weer in het stopcontact steken. De instellingen van de repeater blijven gehandhaafd, zelfs wanneer deze uit het stopcontact wordt getrokken.