FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

Netwerkapparaat voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen (DHCP) configureren

Om met de FRITZ!Repeater en de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) te kunnen communiceren hebben alle met de repeater verbonden computers, smartphones en andere netwerkapparaten speciale IP-instellingen nodig, die automatisch worden toegewezen door de DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) van de router. Hiervoor moeten de apparaten zijn geconfigureerd voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen (DHCP-client).

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik in de sectie "Netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
  4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop op de draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Repeater.
  6. Klik op "Eigenschappen".
  7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Eigenschappen".
  9. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + X en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop op de draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Repeater.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop op de draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Repeater.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

macOS

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en vervolgens op "Netwerk".
  3. Selecteer in het linker selectievenster de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
  4. Klik op "Geavanceerd...".
  5. Selecteer in de weergave "TCP/IP" in de vervolgkeuzelijst "Configureer IPv4:" de optie "Via DHCP".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van je draadloze netwerk en houd deze ingedrukt.
  5. Tik op "Netwerk config. wijzigen" en vervolgens op "Geavanceerde opties".
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "IP-instellingen" de optie "DHCP" en tik dan op "Opslaan".

Apple iOS (Apple iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit.
  4. Tik op het uitroepteken naast de verbinding met de naam van je draadloze netwerk.
  5. Selecteer onder "IP-adres" de optie "DHCP".

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

• Configureer het besturingssysteem of het apparaat volgens de instructies van de fabrikant om automatisch een IP-adres (DHCP) op te halen. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.