FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

FRITZ!Repeater met andere Mesh Repeater verbinden

In de Mesh kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Je FRITZ!Repeater kun je dus niet alleen verbinden met je FRITZ!Box (Mesh Master), maar ook met een andere Mesh Repeater, ongeacht of dit een FRITZ!Repeater, FRITZ!Box of FRITZ!Powerline-adapter is.

Daardoor kun je thuisnetwerk uitbreiden in een bepaalde richting via het draadloze bereik (WiFi) van de andere repeater. De FRITZ!Repeater neemt dan alle draadloze instellingen over van je FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Repeater kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Afb.: Draadloze serieschakeling (cascadering) van twee FRITZ!Repeaters

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Box is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

1. Laad de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater die je voor het eerst wilt integreren in de Mesh.

2 FRITZ!Repeater in de Mesh integreren

Voordat je de draadloze verbinding tussen je nieuwe FRITZ!Repeater en de Mesh Repeater configureert, moet je de nieuwe FRITZ!Repeater in de Mesh integreren:

1. Steek de FRITZ!Repeater voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de Mesh Master (FRITZ!Box).
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop van de FRITZ!Repeater. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master (FRITZ!Box) en houd deze gedurende de in de tabel aangegeven tijd ingedrukt, tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
    VerbindingsknopDuur
    Connect / WPS ca. 1 seconde
    WPS ca. 1 seconde
    WLAN ca. 6 seconden
    WLAN WPS ca. 6 seconden
  5. Ca. 5 seconden nadat één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de integratie in de Mesh voltooid.

3 FRITZ!Repeater met Mesh Repeater verbinden

Configureer nu de draadloze verbinding tussen de FRITZ!Repeater en de Mesh Repeater:

1. Steek de FRITZ!Repeater voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de Mesh Repeater.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden.
  3. Druk op de "WPS"-knop van de nieuwe FRITZ!Repeater en houd deze gedurende ca. 6 seconden ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de al aanwezige Mesh Repeater en houd deze gedurende de in de tabel aangegeven tijd ingedrukt, tot de "WLAN"-led begint te knipperen:
    Mesh RepeaterVerbindingsknopDuur
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890 Connect / WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN ca. 6 seconden
    FRITZ!Box 7490, 7430 WLAN WPS ca. 6 seconden
    FRITZ!Box 7580, 4040, 4020, 3490 WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Repeater Connect of WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 1260 Connect ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 1240 WLAN - WPS
    Powerline - Security
    ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 546, 540 WLAN · WPS ca. 1 seconde
  5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de configuratie voltooid.

4 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Zoek tot slot een plaats voor de FRITZ!Repeater, waar de draadloze verbinding met de Mesh Repeater snel en stabiel is:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zodanig dat minstens drie van de vijf signaalsterkte-leds branden.

Opmerking:Als je in bezit bent van een Androidsmartphone of -tablet, kun je de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.