FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

Meerdere FRITZ!WLAN Repeaters gebruiken in een draadloos netwerk

Je kunt meerdere FRITZ!WLAN Repeaters gebruiken met je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) om het bereik van je thuisnetwerk in verschillende richtingen te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld een repeater gebruiken in de buurt van je tuin en een vlak bij de zolder. Je kunt een onbeperkt aantal repeaters gebruiken. Het heeft echter geen zin meer dan 20-30 repeaters te gebruiken vanwege de overlappende draadloze netwerken.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Alle repeaters zijn rechtstreeks verbonden met de draadloze router ("star topology").

Belangrijk:Als je de repeaters verbindt in een trapsgewijze configuratie (draadloze verbinding van repeater naar repeater), wordt de bandbreedte van de draadloze verbinding weer gehalveerd met elke repeater. We kunnen dan geen probleemloze werking garanderen. We raden aan FRITZ!Powerline 540E, 546E of 1240E te gebruiken in omgevingen waar het draadloze bereik van een repeater niet voldoende is.

1 Verschillende namen toewijzen aan de repeaters

Geef elke repeater een unieke naam (bijvoorbeeld "attic"), zodat je ze kunt onderscheiden. Je kunt dan de naam van de repeater gebruiken om de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater te openen in een webbrowser.

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Repeater Name" in het menu "System".
  3. Voer in het veld een unieke naam in voor de repeater.
  4. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

Belangrijk:De naam van de repeater kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters, cijfers en koppeltekens. De naam mag niet beginnen met een koppelteken.