FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

Gebruikersinterface van FRITZ!WLAN Repeater kan niet worden geopend

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Volledige adres gebruiken om de gebruikersinterface te openen

Sommige webbrowsers starten een zoekactie op internet (bijvoorbeeld Google Chrome via Google) als je een onbekend of onvolledig adres invoert. Je kunt dit vermijden door het volledige adres in te voeren:

• Open een webbrowser (bijvoorbeeld Firefox, Internet Explorer, Safari) op een computer en voer het adres http://fritz.repeater in.

2 IP-adres toewijzen

De gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater kan alleen worden geopend als de DHCP-server een IP-adres heeft toegewezen aan het apparaat:

DHCP-server inschakelen

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Sommige FRTIZ!Box-instellingen worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" of "Home Network Environment" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Repeater opnieuw opstarten

1. Haal de stekker uit het stopcontact van de repeater.
  2. Schakel de repeater na ongeveer 5 seconden weer in.

De verbinding tussen de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) is opnieuw tot stand gebracht en er is een IP-adres toegewezen aan de repeater.

3 Communicatie tussen draadloze apparaten toestaan

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security", "Radio Settings" of "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 IP-adres gebruiken om de gebruikersinterface te openen

De gebruikersinterface kan alleen worden bereikt op fritz.repeater als de router ondersteuning biedt voor het omzetten van DHCP-namen. Als de router geen DHCP-namen kan omzetten, moet je het IP-adres van de repeater invoeren om de gebruikersinterface te openen:

Opmerking:Alle FRITZ!Box-modellen ondersteunen het omzetten van DHCP-namen.

1. Bepaal het IP-adres dat aan de FRITZ!WLAN Repeater is toegewezen door de DHCP-server van de router.

Opmerking:Informatie over het bepalen van het IP-adres vind je in de handleiding van de router. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant.

2. Open een webbrowser (bijvoorbeeld Firefox, Internet Explorer, Safari) op een computer en voer het [IP-adres van de repeater] (bijvoorbeeld 192.168.178.20) in.