FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

Regelmatige onderbrekingen van de draadloze verbinding met FRITZ!Repeater

De draadloze verbinding (WiFi) tussen de FRITZ!Repeater en de draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) en/of de draadloze verbinding tussen een notebook, smartphone of een ander draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!WLAN Repeater wordt regelmatig onderbroken.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloze netwerkapparaten bijwerken

Nieuwe versies van de firmware en het stuurprogramma zijn geoptimaliseerd en bieden oplossingen voor fouten. Zorg er dus voor dat alle apparaten de meest recente softwareversie gebruiken:

Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater installeren

1. Installeer het meest recente FRITZ!OS op de FRITZ!Repeater.

Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

Meest recente firmware voor de draadloze router installeren

1. Installeer op je router de recente firmware.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer (bijvoorbeeld via Windows Update) of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding. De nieuwste drivers voor FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

2 FRITZ!Repeater en draadloze router optimaal plaatsen

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.
  7. Vind de optimale plaats voor de FRITZ!Repeater.

3 Zendvermogen van de draadloze router configureren

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, werkt de FRITZ!Box al op maximaal zendvermogen.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional settings" (indien beschikbaar).
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%". Als de vervolgkeuzelijst niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef je draadloze router een unieke naam om dit te voorkomen:

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband (indien beschikbaar). Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de nieuwe naam van het draadloze netwerk wordt opgeslagen, worden alle draadloze verbindingen verbroken. De draadloze verbinding van de FRITZ!Repeater met de FRITZ!Box of met de draadloze router en de draadloze verbindingen van de andere apparaten moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.