FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

Configureren draadloze verbinding met de FRITZ!Box mislukt

De draadloze verbinding (WiFi) tussen de FRITZ!WLAN Repeater en de FRITZ!Box kan niet succesvol worden geconfigureerd per WPS. Na een poging de verbinding tot stand te brengen knipperen de signaalsterkte-leds van de repeater onafgebroken.

Belangrijk:Als je een andere draadloze router dan een FRITZ!Box gebruikt, volg je de instructies in deze handleiding.

1 Draadloze versleutelingsmethode van de FRITZ!Box corrigeren

In de fabrieksinstellingen ondersteunt de FRITZ!WLAN Repeater de veilige versleutelingsmethode WPA2 en WPA (Wi-Fi Protected Access) tegelijkertijd. Controleer of de FRITZ!Box is geconfigureerd voor een van deze versleutelingsmethoden:

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box de juiste methode voor het aanmelden van de repeater.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel WPA-versleuteling in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WPA mode" een van de opties.

Opmerking:Als je draadloze apparaten gebruikt die WPA2 niet ondersteunen, selecteer je de optie "WPA+WPA2", zodat draadloze apparaten die WPA ondersteunen, ook verbinding kunnen maken.

5. Voer in het invoerveld "Network key" een netwerksleutel in (bestaande uit een combinatie van cijfers, hoofdletters en kleine letters).
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WPS-functie van de FRITZ!Box inschakelen

Om de FRITZ!WLAN Repeater per WPS aan te melden bij de FRITZ!Box, moet de WPS-functie van de FRITZ!Box zijn ingeschakeld en de juiste WPS-methode worden gebruikt:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

3 Toetsblokkering uitschakelen

Om de WPS-functie van de FRITZ!Box in werking te stellen, mag de toetsblokkering niet actief zijn. Controleer of de toetsblokkering is uitgeschakeld:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu is de configuratie van de FRITZ!Box ingesteld om de FRITZ!WLAN Repeater per WPS aan te melden.