FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

FRITZ!WLAN Repeater gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server

De FRITZ!WLAN Repeater verkrijgt de IP-instellingen standaard van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Netwerkapparaat voorbereiden

Je moet tijdelijk speciale IP-instellingen configureren voor het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) waarmee je de repeater wilt configureren voor gebruik in een thuisnetwerk zonder een DHCP-server:

• Configureer de volgende statische IP-instellingen op het netwerkapparaat:
    • IP-adres: 192.168.178.200
    • Subnetmasker: 255.255.255.0
    • Standaardgateway: 192.168.178.2
    • DNS-server: 192.168.178.2

2 Statische IP-instellingen toewijzen aan FRITZ!WLAN Repeater

Repeater verbinden met de draadloze router

• Verbind de FRITZ!WLAN Repeater met de draadloze router.

Belangrijk:Bij het instellen van de repeater wordt de naam van het draadloze netwerk van de router (SSID) geïmpliceerd. Wanneer je de repeater hebt ingesteld, verbind je het netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de draadloze router.

IP-adres handmatig configureren

1. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de repeater.
  2. Klik op "Network Settings" in het menu "Network".
  3. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  4. Voer de IP-instellingen in de betreffende velden in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!WLAN Repeater gebruikt de statische IP-instellingen. Stel het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om de repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.