FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!WLAN Repeater een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor het draadloze netwerk van de FRITZ!WLAN Repeater, kun je deze naam gemakkelijk wijzigen.

We raden aan om identieke namen te gebruiken voor de draadloze netwerken in je thuisnetwerk. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te schakelen (draadloos roaming). Als je de FRITZ!WLAN Repeater gebruikt in de modus "draadloze brug", raden we aan om eerst de naam van het draadloze netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) te wijzigen, omdat alle draadloze verbindingen met de draadloze router opnieuw moeten worden geconfigureerd na de wijziging, en de FRITZ!WLAN Repeater de naam aanneemt van het draadloze netwerk van de draadloze router.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding configureren