FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
Not your product?

Netwerkapplicatie detecteert geen netwerkapparaten die zijn verbonden met FRITZ!WLAN Repeater

Een netwerkapplicatie (bijvoorbeeld internettoegangsbeheer, bestandsserver) in het thuisnetwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) detecteert geen netwerkapparaten zoals computers, smartphones, tablets of gameconsoles die met de draadloze router zijn verbonden via de FRITZ!WLAN Repeater. Netwerkapparaten achter de FRITZ!WLAN Repeater kunnen geen gebruik maken van de functies van de netwerkapplicatie.

Beperking

• Wanneer deze netwerkapparaten rechtstreeks zijn verbonden met de draadloze router, worden ze gedetecteerd door de netwerkapplicatie en kunnen ze zonder beperkingen worden gebruikt.

1 Netwerkapparaten gebruiken het MAC-adres van FRITZ!WLAN Repeater

Netwerkapparaten die zijn verbonden met de draadloze router via de FRITZ!WLAN Repeater, gebruiken niet hun eigen MAC-adres om met andere netwerkapparaten te communiceren. Het is bewust zo ontworpen dat deze apparaten het MAC-adres van de FRITZ!WLAN Repeater gebruiken. Netwerkapplicaties kunnen daarom geen MAC-adressen gebruiken om netwerkapparaten te identificeren die zijn geregistreerd bij de FRITZ!WLAN Repeater.

Tijdelijke oplossing

• Verbind het netwerkapparaat rechtstreeks met de draadloze router.
    • of
  • Gebruik een netwerkapplicatie (bijvoorbeeld voor internettoegangsbeheer) die geen MAC-adressen gebruikt voor de identificatie van netwerkapparaten.

Opmerking:Op Windows-computers kun je een applicatie gebruiken waarmee internettoegang wordt geconfigureerd op basis van Windows-gebruikersaccounts (zoals FRITZ!Box Child Protection).