FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater herstellen

Met het herstelprogramma kun je de functionaliteit van de FRITZ!WLAN Repeater herstellen. Wanneer je het herstelprogramma gebruikt, wordt de repeater teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin deze werd geleverd. Zo kun je onjuiste instellingen verwijderen, die verhinderen dat de repeater correct werkt.

Voorwaarden

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7 geïnstalleerd.

1 Herstelprogramma downloaden

1. Open met een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map van jouw FRITZ!WLAN Repeater-model, dan naar de submap "x_misc" en vervolgens naar de map "english".
  3. Download het herstelprogramma voor de FRITZ!WLAN Repeater naar je computer. Het programma heeft de bestandsextensie ".exe".

2 Computer verbinden met de repeater

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op de LAN/poort van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen de FRITZ!WLAN Repeater en andere netwerkapparaten.

3 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel de firewalls alleen uit voor het uitvoeren van het herstelprogramma en start deze weer voor het opbouwen van een internetverbinding. De programma's beschermen je computer tegen indringers vanaf internet en het uitvoeren van kwaadaardige programma's (zoals computer virussen).

1. Verbreek de internetverbinding van de computer en maak pas weer verbinding wanneer de firewall opnieuw is opgestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat deze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Schakel alle firewalls uit.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Instellingen".
    2. Selecteer "Netwerk en internet" en dan "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie "Windows-toets" + "X" in en selecteer "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer "Systeem en beveiliging" en vervolgens "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Instellingen" (niet altijd beschikbaar).
    2. Configuratiescherm > (Systeem en Beveiliging >) Windows-Firewall
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

4 Herstelprogramma uitvoeren

1. Start het bestand "fritz.wlan_repeater...recover-image.exe" en klik op "Verder".
  2. Volg de instructies.
    • Als het programma een foutmelding weergeeft, bijvoorbeeld "Recovery failed due to an error":
      • Voer het herstelprogramma opnieuw uit. Als het herstellen na meerdere pogingen mislukt, verbind je FRITZ!WLAN Repeater met een andere computer en voer je het herstelprogramma op die computer uit.
    • Als het programma het bericht "Complete - FRITZ!WLAN Repeater successfully restored!" weergeeft, dan is het programma met succes afgerond.

5 Fouten bij het uitvoeren van het herstelprogramma

Als het herstelprogramma de FRITZ!WLAN Repeater niet kan vinden of de foutmelding "Could not determine the version!" weergeeft, ga je als volgt te werk:

Herstelprogramma kan FRITZ!WLAN Repeater niet vinden

Het herstelprogramma kan de FRITZ!WLAN Repeater niet vinden en blijft de foutmelding "Searching FRITZ!WLAN Repeater at: [IP-adres]" weergeven.

1. Klik niet op "Verder", maar op "Annuleren" en vervolgens opnieuw op "Annuleren".
  2. Schakel opnieuw alle firewalls uit.
  3. Voer het herstelprogramma opnieuw uit.

Foutmelding "Could not determine the version!"

1. Breek de herstelprocedure af.
  2. Open Windows Apparaatbeheer:
    1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets op het toetsenbord.
    2. Klik op "Apparaatbeheer".
  3. Dubbelklik onder "Netwerkadapters" op de LAN-netwerkadapter die is verbonden met de FRITZ!WLAN Repeater en klik op het tabblad voor de geavanceerde instellingen (bijv."Geavanceerd", "Geavanceerde instellingen").
  4. Selecteer de eigenschap voor het instellen van de overdrachtssnelheid (bijv."Transmission Rate", "Connection Type", "Media Type").
  5. Selecteer de waarde "10 Mbit/s, half-duplex" of een vergelijkbare waarde en klik op "OK".
  6. Voer het herstelprogramma opnieuw uit.