FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!OS van je FRITZ!WLAN Repeater herstellen

Met de hersteltool kun je je FRITZ!WLAN Repeater weer correct laten werken. Wanneer je de hersteltool gebruikt, wordt de repeater teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin deze werd geleverd. Zo kun je onjuiste instellingen verwijderen die verhinderen dat de repeater correct werkt.

Vereisten

• Windows 10 / 8 / 7 is geïnstalleerd op de computer.

1 Hersteltool downloaden

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser.
  2. Navigeer naar de map voor jouw FRITZ!WLAN Repeater-model, ga naar de submap "x_misc" en vervolgens naar de map "english".
  3. Download de hersteltool voor je FRITZ!WLAN Repeater naar je computer. De tool heeft de bestandsextensie ".exe".

2 Computer verbinden met de repeater

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op de poort "LAN" van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen je FRITZ!WLAN Repeater en andere netwerkapparaten.

3 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel firewalls alleen uit wanneer je de hersteltool toepast en schakel ze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze software beveiligt je computer tegen aanvallen vanaf internet en voorkomt dat andere bedreigingen (bijvoorbeeld computervirussen) worden uitgevoerd.

1. Verbreek de internetverbinding van de computer en maak pas weer verbinding wanneer de firewall opnieuw is opgestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat ze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Sluit alle actieve firewallapplicaties.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Settings".
    2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
    2. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Settings" (indien beschikbaar).
    2. "Control Panel > (System and Security >) Windows Firewall"
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

4 Hersteltool toepassen

1. Voer het bestand "fritz.wlan_repeater...recover-image.exe" uit en klik vervolgens op "Next".
  2. Volg de instructies.
    • Als het programma een foutmelding weergeeft zoals "Recovery failed due to an error":
      • Voer de hersteltool opnieuw uit. Als het herstellen mislukt na meerdere pogingen, verbind je de FRITZ!WLAN Repeater met een andere computer en voer je de hersteltool op die computer uit.
    • Wanneer de hersteltool het bericht "Complete - FRITZ!WLAN Repeater successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes uitgevoerd.

5 Fout bij uitvoeren van hersteltool

Als de hersteltool de FRITZ!WLAN Repeater niet kan vinden of de foutmelding "Could not determine the version!" weergeeft, ga je als volgt te werk:

Hersteltool kan FRITZ!WLAN Repeater niet vinden

De hersteltool kan de FRITZ!WLAN Repeater niet vinden en blijft de foutmelding "Searching FRITZ!WLAN Repeater at: [IP address]" weergeven.

1. Klik niet op "Next", maar klik tweemaal op "Cancel".
  2. Sluit opnieuw alle actieve firewallapplicaties.
  3. Voer de hersteltool opnieuw uit.

Foutmelding "Could not determine the version!"

1. Breek de herstelprocedure af.
  2. Open Windows Apparaatbeheer:
    1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets op het toetsenbord.
    2. Klik op "Device Manager".
  3. Dubbelklik onder "Network adapters" op de LAN-netwerkadapter die is verbonden met de FRITZ!WLAN Repeater. Selecteer de tab voor geavanceerde instellingen (bijvoorbeeld "Advanced" of "Advanced Settings").
  4. Selecteer de eigenschap voor het instellen van de transmissiesnelheid (bijvoorbeeld "Transmission Rate", "Connection Type", "Media Type").
  5. Selecteer de waarde "10 Mbit/s, half-duplex" of een vergelijkbare waarde en klik op "OK".
  6. Voer de hersteltool opnieuw uit.