FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
Not your product?

FRITZ!OS van FRITZ!WLAN Repeater bijwerken

FRITZ!OS is de software in de FRITZ!WLAN Repeater waarmee alle functies worden beheerd. We leveren regelmatig nieuwe versies van FRITZ!OS om de functies van je repeater te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen. Je kunt deze updates gratis downloaden van internet.

Met de functie "Online Update" kun je het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box snel en gemakkelijk installeren.
Als de "online update" niet lukt, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!WLAN Repeater geen verbinding heeft met internet, kun je de firmware handmatig bijwerken.

1 Bijwerken met "online update"

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Update" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "FRITZ!OS Version" en vervolgens op de knop "Find New FRITZ!OS".
  4. Als een nieuwe versie wordt gevonden, wordt de knop "Start Update" weergegeven. Klik op de knop om de update te starten.

Zolang het lampje "Power" knippert, is de overdracht van de update naar de repeater nog niet voltooid.

LET OP!Verbreek niet de verbinding tussen de repeater en de computer tijdens het updateproces en schakel de stroom niet uit. Als je dit toch doet en zo het updateproces onderbreekt, kan dit leiden tot schade aan je repeater! Als 10 minuten na het begin van de update het lampje "Power" echter nog altijd blijft knipperen, moet je de repeater 5 seconden uitzetten (door de stekker uit het stopcontact te halen).

2 Firmware handmatig bijwerken

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser en navigeer naar de map voor jouw FRITZ!WLAN Repeater-model.
  2. Ga naar de submap "firmware" en vervolgens naar de map "english".
  3. Download het nieuwste FRITZ!OS-bestand met de extensie ".image" naar de computer.

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Update" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "FRITZ!OS File".
  4. Klik op de knop "Save Settings" en sla de instellingen op als exportbestand op je computer.

Opmerking:Sla je FRITZ!WLAN Repeater-instellingen weer op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse...".
  6. Selecteer het updatebestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Open".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang het lampje "Power" knippert, is de overdracht van de update naar de repeater nog niet voltooid.

LET OP!Verbreek niet de verbinding tussen de repeater en de computer tijdens het updateproces en schakel de stroom niet uit. Als je dit toch doet en zo het updateproces onderbreekt, kan dit leiden tot schade aan je repeater! Als 10 minuten na het begin van de update het lampje "Power" echter nog altijd blijft knipperen, moet je de repeater 5 seconden uitzetten (door de stekker uit het stopcontact te halen).