FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater verbinden met een router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via LAN

Verbind je FRITZ!WLAN Repeater via LAN met de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) in je thuisnetwerk om een draadloos netwerk (WiFi) beschikbaar te maken voor routers zonder draadloze mogelijkheden of voor routers buiten het draadloze bereik van je draadloze router. In dit geval fungeert de repeater als LAN-brug waarmee je netwerkapparaten met draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld notebook, smartphone, tablet) kunt integreren in je thuisnetwerk.

Opmerking:Als je de FRITZ!WLAN Repeater wilt gebruiken binnen het bereik van je draadloze router om het bereik gemakkelijk en efficiënt uit te breiden dan configureer je de repeater voor gebruik als draadloze brug.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Repeater configureren

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!WLAN Repeater laden

Als je de volgende instellingen wilt configureren, moet de repeater zijn geconfigureerd met de fabrieksinstellingen. Wanneer dit niet geval is, laad je eerste de fabrieksinstellingen:

Draadloos netwerkapparaat met de repeater verbinden

1. Om de repeater te configureren, steek je deze in een stopcontact in de buurt van de draadloze router en wacht je tot de "WLAN"-led blijft branden.
  2. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook,tablet, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  3. Maak verbinding met het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]". Voer 00000000 in (8 nullen) in als netwerksleutel (password).

Verbindingstype LAN-brug configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".
  3. Selecteer het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen repeater moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Voer de draadloze instellingen voor de repeater in en klik op "Next".

LET OP!Voor optimale beveiliging gebruik je voor de draadloze netwerksleutel een lange combinatie van ten minste 16 tekens bestaande uit letters en cijfers.

Opmerking:Als je voor het draadloze netwerk van de repeater dezelfde naam en beveiligingsinstellingen gebruikt als voor de FRITZ!Box, kunnen je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding maken met het apparaat (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!WLAN Repeater) dat het sterkste signaal heeft (draadloos roaming). Niet alle draadloze netwerkapparaten ondersteunen draadloos roaming. Mocht je vragen hebben, raadpleeg dan de fabrikant van het draadloze apparaat. Alle FRITZ!WLAN-sticks ondersteunen draadloos roaming.

6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

2 Repeater met de router verbinden

• Verbind de repeater via een netwerkkabel met een LAN-poort van je router.

Opmerking: Als een rechtstreekse kabelverbinding niet mogelijk is, kun je de afstand tot de router ook overbruggen met een powerline-verbinding (bijvoorbeeld met FRITZ!Powerline).

De LAN-verbinding tussen repeater en router is nu geconfigureerd. Draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld notebook, tablet, smartphone) kunnen een verbinding tot stand brengen met het draadloze netwerk van de repeater.