FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater verbinden met een router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via LAN

Verbind je FRITZ!WLAN Repeater via LAN met de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) in je thuisnetwerk om een draadloos netwerk (WiFi) beschikbaar te maken voor routers zonder draadloze mogelijkheden of voor routers buiten het draadloze bereik van je draadloze router. In dit geval fungeert de repeater als LAN-brug waarmee je netwerkapparaten met draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld notebooks, smartphones, tablets) in je thuisnetwerk kunt integreren.

Opmerking:Als je de FRITZ!WLAN Repeater wilt gebruiken binnen het draadloze bereik van je draadloze router om het bereik gemakkelijk en efficiënt uit te breiden, dan configureer je de repeater voor gebruik als draadloze brug.

Fig.: Verbindingsscenario voor de modus 'LAN-brug'

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Repeater configureren

Fabrieksinstellingen laden op de FRITZ!WLAN Repeater

Als je de volgende instellingen wilt configureren, moet de repeater zijn geconfigureerd met de fabrieksinstellingen. Als dit niet geval is, laad je eerste de fabrieksinstellingen:

Draadloos apparaat verbinden met de repeater

1. Sluit de repeater aan op een stopcontact in de buurt van de draadloze router om de repeater te configureren.
  2. Gebruik een draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, tablet, smartphone) om draadloze netwerken in de nabije omgeving te zoeken.
  3. Verbind de repeater met het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]". Voer het draadloze netwerk (wachtwoord) 00000000 in (8 nullen).

Type verbinding met LAN-brug wijzigen

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Wijs een wachtwoord toe voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".

Belangrijk:Als je de repeater (met FRITZ!OS-versie 6.30 of hoger) geen eigen wachtwoord toewijst, dan neemt de repeater het wachtwoord (en de gebruikersnaam indien van toepassing) over van de FRITZ!Box, als FRITZ!OS 6.30 of hoger ook is geïnstalleerd op de FRITZ!Box.

3. Schakel de optie "LAN-brug" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen de repeater moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Voer de draadloze instellingen voor de repeater in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

2 Repeater verbinden met de router

• Gebruik een netwerkkabel om de repeater aan te sluiten op een LAN-poort op je router.

Opmerking:Als je de apparaten niet kunt verbinden met een kabel, kun je de afstand tot de repeater ook overbruggen met een powerline-verbinding (bijvoorbeeld met FRITZ!Powerline).

De LAN-verbinding tussen de FRITZ!WLAN Repeater en de FRITZ!Box is geconfigureerd. Draadloze apparaten (bijvoorbeeld notebooks, tablets, smartphones) kunnen verbinding maken met het draadloze netwerk van de repeater.