FRITZ!Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater DVB-C Service

FRITZ!Repeater in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren

Je wilt een FRITZ!Repeater verbinden met je FRITZ!Box en instellen in het Mesh-netwerk. ✔ Dat gaat gemakkelijk met deze stap-voor-stap-handleiding.

De FRITZ!Repeater breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Repeater tijdens de configuratie automatisch geïntegreerd in FRITZ! Mesh. De FRITZ!Repeater neemt dan alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Daarnaast kan de FRITZ!Repeater kabeltelevisie van je kabelprovider (DVB-C) doorgeven als IP-stream in het thuisnetwerk. Zo hoef je niet je favoriete televisieprogramma te missen als andere gezinsleden de televisie al gebruiken.

Je kunt de FRITZ!Repeater op verschillende manieren verbinden met het thuisnetwerk. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt.

1 FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Een draadloze verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Repeater binnen het draadloze bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder draadloze functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van de FRITZ!Repeater moet worden geïntegreerd in het thuisnetwerk.
  • de FRITZ!Repeater desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via draadloos netwerk verbinden met de FRITZ!Box

2 FRITZ!Repeater via LAN met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Een LAN-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• vanaf de plaats waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt een LAN-verbinding met de FRITZ!Box kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.
  • de FRITZ!Repeater buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box of een andere repeater in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via LAN met de FRITZ!Box verbinden

3 FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met andere Mesh Repeater verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug via andere repeater (serieschakeling)

Een draadloze verbinding met een andere repeater is zinvol wanneer

• het thuisnetwerk moet worden uitgebreid in een bepaalde richting via het draadloze bereik van de andere repeater.
  • de andere repeater een Mesh Repeater is, ongeacht of dit een FRITZ!Repeater, FRITZ!Powerline-adapter of FRITZ!Box is.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater met Mesh Repeater verbinden