FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service
This document is also available for the following products:

Televisieontvangst in FRITZ!WLAN Repeater configureren

De FRITZ!WLAN Repeater is voorzien van een dubbele tuner voor kabeltelevisie (DVB-C) waarmee twee zenders tegelijkertijd kunnen worden doorgegeven ("stream") naar netwerkapparaten in het thuisnetwerk. Elke tablet, smartphone of computer waarop een compatibele mediaplayer (bijvoorbeeld FRITZ!App TV, VLC-mediaplayer) is geïnstalleerd, kan worden gebruikt om programma's te selecteren en af te spelen. Afhankelijk van de mediaplayer zijn naast het programma-aanbod ook opties beschikbaar zoals een elektronische programmagids (EPG), teletekst en het selecteren van ondertiteling en audiosporen.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!WLAN Repeater is al geïntegreerd in het thuisnetwerk.

Opmerking:Als je de repeater uitsluitend wilt gebruiken voor televisieontvangst (DVB-C), configureer je de FRITZ!WLAN Repeater voor gebruik zonder verbinding met het thuisnetwerk.

• Maximaal zes netwerkapparaten kunnen het programma-aanbod tegelijkertijd afspelen.
  • Maximaal twee verschillende zenders kunnen tegelijkertijd worden afgespeeld op verschillende netwerkapparaten.
  • De FRITZ!Box geeft geen gecodeerd programma-aanbod door (bijvoorbeeld commerciële HD-zenders, betaaltelevisie).

1 Repeater configureren

Repeater verbinden met kabelaansluiting

1. Als je al een mediaontvanger hebt aangesloten op je kabelaansluiting, steek je de meegeleverde T-adapter in de tv-aansluiting van de aansluitdoos.
  2. Gebruik de meegeleverde coaxiale kabel om de DVB-C-bus van de repeater rechtstreeks aan te sluiten op de aansluitdoos of de T-adapter.

Zenderzoekfunctie starten

1. Klik op "DVB-C" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op "Start Channel Search".

2 Netwerkapparaat configureren

Om IP-streams af te kunnen spelen heb je op de gewenste netwerkapparaten een app of programma nodig:

Belangrijk:De app of het programma moet RTP-streams (Real-time Transport Protocol) kunnen ontvangen.

1. Installeer op Android- en iOS-apparaten een passende app, bijvoorbeeld FRITZ!App TV.
  2. Installeer op een computer met Windows of macOS een passend programma, bijvoorbeeld VLC media player.