FRITZ!Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater DVB-C Service
This document is also available for the following products:

Televisieontvangst via DVB-C met FRITZ!Repeater configureren

De FRITZ!Repeater is voorzien van een dualtuner voor kabeltelevisie (DVB-C) en kan dus twee verschillende televisiezenders tegelijkertijd doorgeven aan verschillende apparaten in het thuisnetwerk ("streamen").

Om het programma-aanbod op je apparaten af te spelen kun je gebruikmaken van FRITZ!App TV of een andere compatibele mediaplayer zoals bijvoorbeeld VLC media player. Televisies die de Sat>IP-technologie ondersteunen, hebben rechtstreeks toegang tot de tuners van de FRITZ!Repeater.

Voorwaarden / Beperkingen

• Maximaal zes apparaten kunnen het programma-aanbod tegelijkertijd afspelen.
  • Er kunnen maximaal twee verschillende televisiezenders tegelijkertijd worden afgespeeld op verschillende apparaten.
  • Op een apparaat kan maximaal één televisiezender worden weergegeven.
  • Afspelen van versleutelde televisiezenders is alleen mogelijk via SAT>IP. Bovendien moet de televisie beschikken over een CI/CI+-slot.

2 FRITZ!Repeater met de kabelaansluiting verbinden

1. Als je al een mediaontvanger hebt aangesloten op je kabelaansluiting, steek je de meegeleverde T-splitter in de tv-aansluiting van de aansluitdoos.
  2. Gebruik de meegeleverde coaxiale kabel om de DVB-C-bus van de FRITZ!Repeater rechtstreeks aan te sluiten op de aansluitdoos of de T-splitter.

3 Zoeken naar zenders starten

1. Klik op "DVB-C" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op de knop "Start Channel Search".

4 Apparaten configureren voor het afspelen van het programma-aanbod

Mobile apparaten (Android of iOS)

Op smartphones en tablets met Android of iOS kun je de FRITZ!App TV gebruiken:

Computer (Windows, macOS of Linux)

Op computers met Windows, macOS of Linux kun je VLC media player gebruiken:

Televisies met SAT>IP-functie

Televisies met SAT>IP-functie hebben rechtstreeks toegang tot de tuners van de FRITZ!Repeater:

Opmerking:SAT>IP kan door fabrikanten verschillend worden aangeduid (bijvoorbeeld DVB via IP, SAT to IP). Panasonic noemt het bijvoorbeeld "TV>IP".