FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service
Not your product?

Draadloos netwerk kan niet met knop worden uitgeschakeld

Het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!WLAN Repeater wordt niet uitgeschakeld na het indrukken van de "WPS"-knop.

Oorzaak

• Met FRITZ!OS 6.90 is de schakelfunctie van de knop verwijderd om het configureren van draadloze verbindingen evenals het integreren van verdere FRITZ!-producten in de mesh WiFi mogelijk te maken per druk op de knop.

Draadloze functie automatisch schakelen

Door middel van tijdschakeling kun je het draadloze netwerk op vastgestelde tijden automatisch in- en uitschakelen. Je kunt de tijdschakeling van de FRITZ!Box gebruiken om het draadloze netwerk van het volledige thuisnetwerk uit te schakelen, of je gebruikt de tijdschakeling van de repeater zelf om daarmee het draadloze netwerk afzonderlijk te schakelen:

Tijdschakeling voor het volledige thuisnetwerk configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in en bepaal wanneer het draadloze netwerk moet worden uitgeschakeld.

Opmerking:Meer informatie over de opties voor de instellingen vind je in de oline-help van de FRITZ!Box, die je via het symbool "Help" kunt oproepen.

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  6. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Schedule".
  7. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in.
  8. Schakel de optie "Adopt scheduling settings from the FRITZ!Box" in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Afzonderlijke tijdschakeling voor de repeater configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in en bepaal wanneer het draadloze netwerk van de repeater moet worden uitgeschakeld.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloze functie handmatig schakelen

Via de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater kun je het draadloze netwerk handmatig uitschakelen:

Overname van de instellingen uitschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk wanneer je de FRITZ!WLAN Repeater gebruikt met een FRITZ!Box en de repeater al is geïntegreerd in de mesh WiFi:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik naast de afbeelding van de FRITZ!WLAN Repeater op de naam van het apparaat (in blauwe vetdruk) om hiervan de gebruikersinterface te openen.
  4. Voer in het nieuwe venster het wachtwoord van de repeater in om jezelf aan de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater aan te melden.

Belangrijk:Als je geen afzonderlijk wachtwoord voor de FRITZ!WLAN Repeater hebt geconfigureerd, meld je dan aan met het wachtwoord of de gebruikersgegevens van je FRITZ!Box.

5. Klik in de gebruikersinterface van de repeater op "Access to Home Network".
  6. Schakel de optie "Automatically adopt wireless LAN settings" uit.
  7. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

Draadloze netwerk uitschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Wireless radio network enabled" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het draadloze netwerk van de repeater is nu uitgeschakeld. Je kunt het draadloze netwerk altijd weer inschakelen met een druk op de knop.